Wat is goed hondenvoer?

Dat is een voeding die volledig uitgebalanceerd is, een natuurproduct. Een goede balans tussen de verschillende ingrediënten zorgt  voor een hoogwaardige voeding.

Een goede voeding heeft een hoge calorische waarde. Daarbij is de enzymewerking heel belangrijk: deze ondersteunt de darmflora en helpt het voer makkelijker te verteren. Een goede voeding kunt u uittesten door te letten op de te voeren hoeveelheid en de hoeveelheid ontlasting. Dus: goed voer is een voeding, waarvan u uw hond weinig hoeft te voeren en waarvan uw hond weinig ontlasting heeft.

Synthetische antioxidanten moeten zo weinig mogelijk worden gebruikt. Men kan veel beter bioactieve antioxidanten zoals de vitaminen E en C en andere natuurlijke conserveringsmiddelen gebruiken. Deze zijn goed voor hart en bloedvaten en verhogen de immunologische weerstand.

Wij maken een geperste korrel hondenvoer. Het voordeel van dit procédé is dat eiwitten, vitaminen, mineralen enz. niet worden blootgesteld aan te hoge temperaturen, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Cavom, en dit geldt voor ons complete assortiment, is een puur natuurproduct, zonder synthetische kleur-, reuk- of smaakstoffen. Voor uw hond dé natuurlijke voeding.

Goede ervaringen met Cavom

Wij hebben in onze kennel 8 Kuvaszen, 2 Chineese Naakthonden (Powder Puff) en 1 Barsoi. Wij hebben meerdere Kuvaszen geplaatst bij mensen op fokvoorwaarden.

De Kuvasz is een Hongaarse Herdershond. Het is een erfbewaker die trouw is aan zijn familie. Af en toe fokken wij een nestje. Het zoeken naar geschikte eigenaren is een zware taak.

De Chineese Naakthond (Powder Puff) is een gezelschapshond die graag bij de mensen is. Vroeger werden zij gehouden vanwege dat zij veel warmte afgeven en dus zogezegt als kruik fungeerde. De Powder Puff is de langharig variëteit van de Chineese Naakthond.

Een Barsoi is een Russische Windhond. Welke vroeger gehouden werd aan het Keizerlijke hof in Rusland. Zij werden meegenomen op jacht om wolven e.d. te verjagen. Met onze Barsoi hopen wij dit jaar ons eerste Barsoi nestje te krijgen.

In 2003 kregen wij een herplaatsings Kuvasz die altijd Cavom had gegeten. Dit voerde wij hem het eerste jaar verder door. Daarna kreeg hij het voer dat wij indertijd hadden voor onze andere honden. Nu voeren wij sinds 1 1/2 jaar weer Cavom. We hebben voor Cavom gekozen, omdat we een goede ervaring hadden met deze herplaatsingshond en wij op zoek waren naar een betaalbaar goed voer! Wij voeren Cavom Compleet voor de volwassen honden en Cavom Puppy voor de puppy's en onze Chineese Naakthonden. We voeren Cavom Compleet, omdat onze volwassen honden het er heel goed op doen. Cavom Puppy voeren wij de puppy's en de Chineese Naakthonden, omdat de brok kleiner is.

Onze ervaringen met Cavom zijn heel goed. De honden zien er goed uit qua volume en vacht. Belangrijk is ook dat hun ontlasting in hoeveelheid minder is en goed van structuur.

Groetjes, Ellen.